Trekroner Oplevelser til lands og vands

Trekroner – Oplevelser til lands og vands

Mellem Limfjorden, skov og åbne heder ligger Trekroner: En række landsbyer, hvor foreningsliv og landbrug blomstrer. Her er aktiviteter for alle uanset fritidsinteresse. Mod syd byder Limfjorden vandhundene op til leg. Længere nordpå ligger Trekroner Idrætsforening som samler og aktiverer ildsjæle fra hele området. Og både i øst og vest venter vild natur. Det gør Trekroner til et lille område med plads til store armbevægelser.

  • Trekroner Skole
  • Trekroner Skole
  • Trekroner Skole
  • Trekroner Skole

 

“Vi gør plads til, at børn kan lære på mange måder – og på mange steder.” Sådan lyder det fra skoleledelsen på Trekronerskolen. Netop derfor inddrager man både kirke, lokale virksomheder og naturen omkring skolen.

 
Læs mere

Trekroner skole - På mange måder og steder

Det er ret typisk for skolen i Trekroner, når man sender eleverne på gå-ben gennem byen for at synge morgensang i den lokale kirke. Fællesskab, nærvær og skæve ideer er nemlig helt almindelig hverdag.

Der er stadig søvn i øjnene på nogle af de 140 elever fra Trekronerskole, når de en gang om måneden vandrer i samlet flok mod byens kirke. Men der er også smil, fjollerier og fællesskab på tværs af årgangene.

Den månedlige tur i kirke er alt andet end kedelig. Eleverne bevæger sig som et optog af livsglæde gennem byen. I kirken får ungernes stemmer en højtidelig men afslappet klang.

“Vi gør plads til, at børn kan lære på mange måder - og på mange steder.” Sådan lyder det fra skoleledelsen på Trekronerskolen. Netop derfor inddrager man både kirke, lokale virksomheder og naturen omkring skolen.


Fordele ved Trekroner

“Et stærkt fællesskab og mange borgere, der interesserer og engagerer sig i at skabe et velfungerende lokalsamfund.”

Det er nogle af kendetegnene ved Trekroner, der i 2016 blev kåret som Årets Landsby af Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark.

Trekronerskolen består af skolen og Solstrålen, som er en børneinstitution, der omfatter børnehave og SFO. Skolen har ca. 125 børn fra 0. til 6. klasse.

Skoledistriktet omfatter en række landsbysamfund, der indtil 1957, hvor Trekronerskolen startede, havde hver deres egen lille skole. De største af landsbyerne er Haverslev, Bonderup, Skræm, Bejstrup og Manstrup.

I 1997 blev beboerne enige om, at der skulle ske noget i lokalsamfundet. Det blev til et velfungerende landsbycenter, som rummer børnehave, idrætshal med tilhørende mødelokaler og cafeteria. Hallen bruges af skolen, SFO’en og børnehaven i dagtimerne og af idrætsforeningen TIF98 i aftentimerne.

Læs mere på skolens egen hjemmeside.

I børnehavegruppen, der hører hjemme i Trekroner Landsbycenter, er der ca. 25 børn i alderen fra 3 – 6 år. Pr. 1/4 2017 blev der ydermere tilknyttet otte vuggestuepladser i børnehavens lokaler. I fritidsordningsgruppen, der har til huse på Trekronerskolen, er der ca. 45 børn fra 0. til og med 3. klasse
Trekroner Idrætscenter blev etableret i slutningen af 1990’erne ved foreningslivets egne kræfter. Der er flere traditioner i området, bl.a. afholdes der kræmmermarked og flere større idrætsarrangementer. Der er hundetræningsbaner i området og spejdere, og ved Haverslev Havn er der gode muligheder for adgang til Limfjorden for fiskeri og sejlads.

Boliger til salg

  1. Bliv en del af fællesskabet i Årets landsby 2016
  2. Her får du flere kvadratmeter for pengene
  3. Et rigt foreningsliv


se boliger til salg i Trekroner

Boliger til leje

Vil du også opleve et blomstrende landsbyliv, uden de høje lejeudgifter man finder i de større byer? Så kan du prøve at kontake boligselskaberne for at høre nærmere om mulighederne i Trekroner.

Find lejeboliger her

Bo Nord

Vil du vide mere om byen?
Skriv til Anne