Thorup-Klim Autentisk fiskerleje

Thorup-Klim - Autentisk fiskerleje

Thorup-Klim strækker sig over et stort område. Men hvis vi skal nævne én ting, vi er specielt stolte af, må det være vores bæredygtige fiskerleje ved Thorup Strand. Her kan du opleve fiskerkutterne blive trukket i land på den brede sandstrand, og følge dagens fangst fra første parket. Køb de frisklandede fisk i fiskebutikken, smag de røgede fisk fra Thorup Strands nye røgeri, eller fald i snak med de lokale fiskere fra TV2’s serie ’Gutterne på kutterne’. Sammenholdet er stærkt i hele Thorup-Klim, for det er udelukkende byens fællesskab, der holder kystfiskerlauget i live.

Se vores flotte video fra området her.

  • Thorup Klim
  • Thorup Klim
  • Thorup Klim
  • Thorup Klim

 

”Der er så trygt, og det er simpelthen så dejligt”
siger Lisbeth Olsen, som kun har rosende ord til sin barndomsby.

 
Læs mere

Blandt røgede sild og frisk havluft

Den nyrøgede fisk bliver nænsomt skåret i papirstynde skiver, og fiskefrikadeller bliver langet over disken i Thorupstrand Røgeri. Livet som røgeriejer er nyt for Lisbeth, men hun føler sig allerede som en fisk i vandet.

Tovholderen for røgeriet er Lisbeth Olsen, der driver røgeriet sammen med sine to brødre, som begge er fiskere. Arbejdsfordelingen i røgeriet er derfor klar: Lisbeth servicerer i butikken, og brødrene forsyner røgeriet med frisklandede fisk. Men rygeovnen har kun røget vesterhavsfisk siden 2015. Lisbeth fortæller ivrigt, hvordan hun har været ansat i et andet fag i en anden by, for atter at vende snuden hjemad efter 14 år.

Det er soleklart, at Lisbeth har hjemme i Thorupstrand – og i det familiedrevne røgeri. Foretagendet får nemlig stor ros fra kunderne, som hun sælger fisk til med et bredt smil. Og der er altid tid til en snak. For det hele handler om at give kunderne en god oplevelse – og selvfølgelig en rigtig god vare. Lisbeths store servicegen viser, at hun nu er havnet på den rette hylde. Blandt røgede sild og frisk havluft.

”Der er så trygt, og det er simpelthen så dejligt”, siger Lisbeth Olsen, som kun har rosende ord til sin barndomsby.


Fordele ved Thorup-Klim

Boliger til salg

  1. Kom tæt på Nordeuropas største kystlandingsplads
  2. Bliv del af et sammentømret fællesskab
  3. Et storblomstrende sommerland ved Klim Strand Camping
  4. Hyggeligt bycentrum med to skoler


se boliger til salg i Thorup-Klim

Vil du hellere bygge dit eget hus?
SE BYGGEGRUNDE

Boliger til leje

Thorup-Klim er et område med både kant og charme. Fiskerlejret er et levende bevis på vores enorme fællesskab og engagement i byen – et fællesskab, du kan blive en del af. Du skal bare kontakte en af boligselskaberne for at høre nærmere om en lejebolig i Thorup-Klim.

Find lejeboliger her

Fjerbo

Vil du vide mere om Thorup-Klim? Skriv til Pernille