Sdr. Saltum I et fredeligt og roligt tempo

Sdr. Saltum – I et fredeligt og roligt tempo

Der er så dejligt ude på landet. Det kan vi i Sdr. Saltum godt skrive under på. Herude blomstrer landbruget i stor stil, og der er skønne bølgende kornmarker så langt øjet rækker. Vi kan åbne døren til haven og lade ungerne løbe ud for at lege. Endda helt uden opsyn. Det synes vi er ret unikt. Og når køleskabet engang imellem skal fyldes, er der kun få minutters kørsel til indkøbsmuligheder i både Saltum mod nord og Pandrup mod syd. I en by som Sdr. Saltum får du med andre ord mulighed for at opleve og værdsætte landlivets rolige tempo – helt uden at gå på kompromis med dagligdagens fornødenheder.

  • Sdr. Saltum
  • Sdr. Saltum
  • Sdr. Saltum
  • Sdr. Saltum

 

“Det er fælles projekter, ligesom Fællestoften, der vidner om byens hjertevarme. Det gør Sdr. Saltum til en lille by – men med et stærkt og ikke mindst stort sammenhold.”

 
Læs mere

Legepladsen Fællestoften - møder på kryds og tværs

Det er lige før, at børnelatteren i vilden sky kan høres i hele Sdr. Saltum. Ja, i næsten hele Saltum Sogn. De nye vippedyr på legepladsen bliver brugt flittigt af byens mindste borgere, alt imens smilende forældre og dagplejere ser på.

I mere end 30 år har Fællestoften spredt glæde og skabt rammerne for hyggelige stunder blandt alle Sdr. Saltums beboere. Det var gartneren Jens Sørensen, beboer i Sdr. Saltum, der i sin tid skænkede et stykke af sin jord til Sdr. Saltum Borgerforening - med det formål at det skulle blive et samlingssted for alle byens børn. Store som små. Og det er det stykke jord, som den dag i dag stadig er en legeplads.

Men legepladsen er meget mere end et sted, hvor børnene kan glide ned ad rutsjebanen og sidde på gyngen. Den nye bålhytte og pladsens borde- og bænkesæt bliver brugt til alverdens lejligheder. Her kan man samles om at riste pølser over bålet til en fødselsdag eller hygge sig i flammernes skær til Skt. Hans. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Det er fælles projekter, ligesom Fællestoften, der vidner om byens hjertevarme. Det gør Sdr. Saltum til en lille by – men med et stærkt og ikke mindst stort sammenhold.


Fordele ved Sdr. Saltum

Vil du vide mere om byen?
Skriv til Jens