Øland Øboere på fastlandet

Øland - Øboere på fastlandet

Øland har en rigtig speciel atmosfære. Det synes vi øboere i hvert fald. Og ja, vi betegner stadig os selv som øboere, selvom Øland for længst er blevet forbundet med fastlandet via diger og dæmninger. Faktisk har byens historie sat dybe spor i os alle, og naturen minder os om den hver dag. Herude er der kun natur for øjet, og så langt øjet rækker. Og det rækker rigtigt langt, herude på de flade åbne vidder. Med udsigt til Aalborgs silhuet ude i horisonten.

  • Øland
  • Øland
  • Øland
  • Øland

 

"Med udsigt til Limfjordens bølger, omgivet af skov og smuk natur, ligger Øland. Børnene boltrer sig i gymnastiksalen og nyder, at de har plads – plads til at lege, tegne og hoppe rundt."

 
Læs mere

Samlingssted for nye og gamle borgere

Med udsigt til Limfjordens bølger, omgivet af skov og smuk natur, ligger Øland. Børnene boltrer sig i gymnastiksalen og nyder, at de har plads – plads til at lege, tegne og hoppe rundt. Det har de ikke altid haft; det er et af de mange gode tiltag, Ølands Medborgerhus har muliggjort.

Medborgerhuset har til huse i den gamle skolebygning og har været samlingsstedet for Ølands fritids- og kulturaktiviteter siden august 2011. Borgerne i byen så muligheden i de gamle skolelokaler, der i dag emmer af liv hver eneste aften. Her er både karateundervisning, fotoklub, maleklub, det store herrekor, showband og seniorklub. Der er endda en madlavningsklub for mænd, Øland Sildelaug, hvor områdets mænd hver måned mødes over en god gang madlavning.

Medborgerhuset er blevet det før savnede samlingssted i byen og tiltrækker unge og gamle fra de omkringliggende byer. Især karateundervisningen er et trækplaster for kommunens unge. Det er fortrinsvis frivillige kræfter, der driver huset, og ellers er borgerne i Øland gode til at hjælpes ad. Samtidig er den tidligere lærerbolig blevet til en integreret børnehave, og børnene kan i løbet af dagen bruge Medborgerhuset til deres aktiviteter.

Karen-Margrethe Lauridsen, som er med i bestyrelsen for Øland Medborgerhus, deltager selv i malerklubben, og nyder at se byen blomstre takket være Medborgerhuset. Hun fortæller desuden, at man som nytilflytter til Øland inviteres på fællesspisning i Medborgerhuset – hvilket plejer at være rigtig hyggeligt.


Fordele ved Øland

Boliger til salg

  1. Få minutters kørsel til Limfjorden
  2. Oplev en spændende natur og et rigt dyreliv
  3. Netværk Øland samler egnens foreningsliv
  4. Sving køllen på Ølands store golfbane
  5. Mærk stilheden og friheden


se boliger til salg i Øland

Vil du hellere bygge dit eget hus?
SE BYGGEGRUNDE

Boliger til leje

I Øland er vi tæt på det meste. Både storbyens puls og naturens stilhed. Med et lejemål i Øland kan du selv blive ét med naturen. Så kontakt boligselskaberne – de står klar til at hjælpe dig med boligsituationen.

Find lejeboliger her

Lejerbo

Vil du vide mere om Øland? Skriv til Hanne